Северна Корея обяви, че няма намерение да възобновява диалога със САЩ. В

...
Северна Корея обяви, че няма намерение да възобновява диалога със САЩ. В
Коментари Харесай

КНДР към САЩ: Без подаръци

Северна Корея разгласи, че  няма желание да възобновява разговора със Съединени американски щати.  В същото време помощникът на държавния секретар на Съединени американски щати Стивън Бигън дойде в  Южна Корея за разискване на блокираната нуклеарна дипломация  с КНДР, осведоми АП.

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че Бигън, който е специфичният представител на президента Доналд Тръмп за Северна Корея, ще разиска съдействие по редица въпроси на срещи тази седмица с представители в Южна Корея и Япония, в това число " финално, цялостно потвърждаване на нуклеарното разоръжаване " на КНДР.

През последните месеци КНДР на няколко пъти повтори, че повече няма да подарява дарове на Тръмп с образуване на срещи на върха, които могат да усилят външнополитическите му триумфи, до момента в който Вашингтон не предложи нещо значително в подмяна.

Още един път ще го кажем, че нямаме намерение да се срещаме лице в лице със Съединени американски щати, сподели висшият представител на Министерството на външните работи на КНДР.

Някои анализатори имат вяра, че Пхенян заобикаля съществени диалози с американците за момента и вместо това се концентрира върху оказване на напън върху Южна Корея в опит да усили възможностите за по-големи отстъпки преди вероятно да се върне на масата за договаряния след президентските избори през ноември. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР